måndag 10 september 2012

...det går framåt...

med fasadbytet..Med visst vemod ser jag Eterniten försvinna under faluröda plank..
Säga vad man vill men jag tycker nog att huset ändå haft karaktär om än en väldigt sliten en..
..jag som har en förkärlek för vita hus hade en dröm om att huset skulle målas vitt, med liggande bred panel och om man nu skall brodera ut ordentligt så hade ju en systatsvaranda längs med hela huset varit fantastiskt!
 Men det blir la fint med falurött med, för att inte tala om varmt och skönt i vinter med tilläggs-isolering och nya vackra fönster utan egen superventilation(kallras)....Två sidor är nu nästan klara så det närmar sig..
 Och visst är det en härlig känsla man får av att huset pysslas om, den där gnagande känslan av förfall håller på att försvinna, skönt!
 Och tom det lilla vindsfönstret blev utbytt, kanske skall jag krypa upp dit på vinden någon dag..
 Nästa vecka kommer vita hängrännor och stuprännor att sättas upp, håller tummarna för det.
 Och igår på auktion fyndade jag den här stolen som passar bra till huset.
 Ett par fina resväskor ropade jag in med, Bägge är till salu om någon är intresserad?
Och den här fina, en stor svartmålad mjölkkanna med skylt. Den skall jag nog behålla själv.
Ikväll skall jag gräva upp blommorna i rabatten på framsidan, de blommor jag är lite extra rädd om och som kanske inte kommer igen om man trampar ned dom. För imorgon börjar de duktiga snickarkillarna med framsidan.

4 kommentarer:

  1. Så fint ert hus blir!!
    Undrar om vi känner igen det när vi kommer till er nästa gång ;-)
    Hoppas att allt är bra med er alla.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir väldigt bra och nytt mm och jag skall inte klaga men det här har jag väntat på länge och haft en bild av huset, vitt eller ljust men det släpper så sakteliga. Nu blir det som en enda Bullerby här, bara faluröda hus så långt ögat kan nå....

      Radera
  2. Det är något specieltt med eternit, kanske det har att göra med att mormor och morfars hus hade samma plattor på sitt hus som ni har haft. Men det blir även jättejättefint med falurött hus. Och skönt att huset blir ompysslat.

    SvaraRadera
  3. Hej, ja det blir fint med faulurött jag börjar väl sakteliga vänja mig vis det, det känns lite mörkare runt huset men oh ja ompysslat blir det. Det var en välbehövlig renovering. Nu är det framsidans tur, och ett av fönstren fick lyftas ut i bitar så dåligt var det. Men ja precis som du så har jag en liten kärlek till eternithus..Lägger strax ut bilder på utvecklingen..

    SvaraRadera

Välkommen med dina idéer, tankar och åsikter och annat..