Något för alla lakritsälskare...och lyckas du så blir de härligt spröda och fantastiskt delikata..
.
Mammas lakritsfudge3 dl mjölk
3 dl socker
0,5 dl kakao vid mildare smak använd hälften
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
25 g rumsvarmt smör
2 msk lakritspulver eller 2 pkt lakritsal (krossade med mortel)
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ungefär 40 min. Rör om ordentligt några gånger under tider. Gör kulprovet för att testa om fudgen är klar. Rör därefter ner smör, vaniljsocker och lakritspulver. Rör smeten blank. Häll upp smeten i en form (20x20 cm) med bakplåtspapper. Låt stelna.
jajamensan!! det går också...att koka dubbel sats..det blir ju mer då!
..det tar längre tid och man får inte glömma röra och efter att kulprovet blir bra, ta då kastrullen av plattan, tro inte att det blir bättre om det kokar lite till..och titta inte på en bra film heller under tiden.. passa fudgen!!
annars blir det bränt och det är bara att börja om därav lite fler variationer nedan...kakon tog slut efter första försöket..
Lite variationer kan man alltid prova, nu skall jag testa med att smälta lite blockchoklad....då väljer jag att ta bort vaniljsocker och 1 dl socker..återkommer till hur det gick!!
Ånej...ångrade mig där...det blir ingen kakao bara lakrisal...men återkommer om hur det blev..kan gissa att den inte blir svart


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen med dina idéer, tankar och åsikter och annat..