...efter fin dag på Bondens egen Marknad då vi "Annas Hembageri" sålde en massa goda bröd och bullar, gick jag en runda och hittade en massa färska fina grönsaker som fick följa med hem...
Och så sugen jag är på att göra lite gott till kvällen....Tittade i min receptbank och hittade några lätta godingar....Och här kommer ett par recept från mig och ett från Paolo som jag skall prova idag..
..bastanta Bondbönor, enorma Purjlolökar, delikat Matpotatis,
Fantastiska Rödbetor,
Rödbetor med grillad halloumi
500 gr rödbetor utan blast
salt
Svartpeppar från kvarn
300 gr halloumi
God Olivolja, krämig balsamvinäger, rostade pinjenötter, flingsalt ,svartpeppar att servera till.
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skala dem och skär dem i skivor
Skiva halloumiosten i skivor. Grilla på bägge sidor i riktigt het grillpanna eller på öppen grill. Lägg de grillade ostskivorna ovanpå rödbetorna
Rosta samtidigt pinjenötter och strö dem över rödbetor och den grillade osten.
Ringla över En god krämig balamvinäger, olja. Mal svartpeppar och strö flingsalt över.
Smaklig måltid!
Bästa Tomatsalladen
Goda tomater, charlottenlök, vitlök efter smak, Kruspersilja, god olivolja, flingsalt och svartpeppar samt balsamvinäger.
Blanda skurna tomater, hackad persilja, hackad charlottenlök med olja vinäger. Krydda med flingsalt och svartpeppar
Och till denna rätt serverar jag ett surdegsbröd från Annas Hembageri, Annas ljusa blir det idag!
Låt väl smaka!
Och när jag nu har turen att få tag i så här fina grönsaker så måste jag nu göra något helt fantastiskt av dem!
Såg på ett matlagningsprogram med Paolo Roberto för inte så länge sedan, där han lagade mat tillsammans med en av sina fastrar. Och lagade en rätt som jag blev så sugen på, men jag rensade glatt mina bönor innan jag läst receptet och inser nu att jag skulle förvällt dem innan jag skalat dem. Men men det går nog ändå, och annars får jag en ny chans nästa helg då Hillstabonden Karin är tillbaka med nya bönor. Gör om gör rätt!
Fave fritte Paolo Robertos recept
Antal portioner: 4
Ingredienser
200 g färska bondbönor spritade (urtagna ur bönskidan) eller 600 g ospritade 3 msk olivolja 0.5 tsk salt parmesanost
Gör så här
1. Förväll bönorna, ca 1 minut, i kokande vatten, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av.
2. Skala bort hinnan runt bönan.
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i bönorna. Strö över salt och fritera dem i 2-3 minuter.
4. Riv lite parmesanost över bönorna.
Lycka till!
Och nu måste jag ner och köpa en stor bit god Parmesanost, lite Halloumi och Pinjenötter.
Har ni inga av dessa godsaker hemma så besök marknaden nästa helg och gör lite inköp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen med dina idéer, tankar och åsikter och annat..