Skurna franska pepparkakor
ca 60st
2 dl sötmandel
200 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl
Hacka mandeln grovt. Rör smöret mjukt och blanda i socker, sirap, kryddor, bikarbonat, mandel och mjöl. Arbeta i hop alltsammans. Knåda till smidig deg. Dela degen och forma till två tjocka rullar. Linda in var för sig i smörgåspapper eller folie och förvara i plastpåse i kylen. Låt rullarna ligga kallt ett par timmar eller tills nästa dag(kan ligga i kylskåpet ca 2 veckor utan problem)Skär med vass kniv degrullarna i tunna skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 12 min. Receptet kommer från Sju sorters kakor, de här godingarna bakade jag förra julen och hann nog ta ett par..mina vuxna tjejer älskade dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen med dina idéer, tankar och åsikter och annat..